موضوع ساده است: بطری نوشیدنی، مبلغ کمی “گرویی” (یا ودیعه) دارد، مصرف کننده در ابتدا گرویی را به همراه قیمت نوشیدنی پرداخت می کند، و پس از مصرف بطری خالی را تحویل داده و گرویی را عینا پس می گیرد. به همین سادگی، می توان نرخ بازیافت بطری های یکبار مصرف تا بالاتر از 90 درصد (مثلا در آلمان، نروژ و فنلاند) رساند.
در ایران هم در سالیان دور چنین طرحی وجود داشت اما با خاستگاه اقتصادی. در حال حاضر در ۵۷ کشور دنیا این طرح – این بار با خاستگاه زیست محیطی – در حال اجرا است و ما هم سالهای زیادی است که در تلاشیم تا این ایده را در کشور عزیزمان به منصه ظهور برسانیم. بعد از مدتها پیگیری، اولین همایش ملی ودیعهگذاری بر بطریها را در دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ۱۴۰۱ برگزار کردیم. بعد از آن در انتهای سال ۱۴۰۲ “پایلوت طرح ودیعهگذاری بر بطریهای پلیمری و فلزی” را تعریف و آغاز کردیم که در حال حاضر به روزهای پایانی خود نزدیک میشود.
حالا با برگزاری دومین همایش ملی ودیعهگذاری بر بطریها در بهمن ۱۴۰۳، در صدد هستیم تا موضوع را برای ایجاد زمینههای قانونی آن در کشور، یک گام دیگر پیش ببریم.
موازی با برگزاری همایش، آیین افتتاح رسمی پایلوت ودیعهگذاری بر بطریها را خواهیم داشت که در واقع آغاز فاز نهایی طرح پایلوت و بازیافت بطری بر مبنای ودیعه است.
بخش علمی همایش نیز پذیرای مقالات پژوهشگران ارجمند در حوزه محیط زیست، بازیافت، مدیریت پسماند و مهندسی و علم مواد است که محورهای آن در بخش ارسال مقاله مشخص شده است. مهلت ارسال مقالات در قالب تعیین شده، ۲۰ دی ماه می باشد.
بخشهای مهیج و انگیزشی نیز در همایش امسال در نظر گرفته شده که جشن افتتاح رسمی پایلوت طرح را برای همه به یادماندنیتر کند.
در اختتامیه همایش، نفرات برتر در بازیافت بطری در سطح دانشگاه و مقالات برتر معرفی و به شایستگی از ایشان تقدیر و تجلیل خواهد شد.
برای شرکت کنندگان در همایش نیز گواهینامه رسمی حضور صادر خواهد شد. همین حالا ثبت نام کنید!